O podjetju

Alba d.o.o. je družinsko podjetje, ki deluje na področju razvoja in proizvodnje industrijskih tehtnic ter gravimetrijskih dozirnih sistemov po meri naročnika.

Sodelujemo s številnimi slovenskimi in mednarodnimi podjetji iz farmacije, živilstva, industrije avtomobilskih delov, industrije gradbenega materiala in drugimi. Številnim ponudnikom industrijske avtomatizacije pa svetujemo pri izbiri in implementaciji tehtalnih modulov. Naši kupci cenijo to, da je vsaka rešitev narejena posebej za njih in se popolnoma prilega njihovim unikatnim procesom.

Naši procesi temeljijo na evropskih standardih kakovosti ISO 9001, ISO/IEC 17020, ISO/IEC 17025, ki potrjujejo najvišji nivo naših storitev. Kot akreditiran laboratorij izvajamo kalibracije in overitve mase, volumna, pretokov, pritiska, temperature, sile in vlage. Lahko bi rekli, da je metrologija DNK našega podjetja, zato smo tudi našo novo poslovno stavbo zasnovali v obliki pentagrama, ki simbolizira 500 mg etalonsko utež.


Naše prednosti


1. Individualni pristop 

Svetujemo vam pri izbiri optimalnih tehtalnih rešitev za vaš delovni proces ter oblikujemo kakovostne in celostne rešitve od ideje do izvedbe.

2. Dolgoletne izkušnje

Na podlagi več kot 30 let izkušenj v metrologiji, smo razvili specializirano proizvodnjo tehtalnih in dozirnih sistemov po meri naročnika, kar je poleg kakovosti in tehnološke dovršenosti naša dodana vrednost.

3. Strokovnost in natančnost

Eden izmed ključnih temeljev podjetja so poleg razvoja tudi zaposleni, zato vlagamo v izobraženo in strokovno podkovano ekipo, s katero se trudimo biti kos vsem izzivom.


4. Vse na enem mestu

Kalibracijski laboratorij ISO/IEC 17025, kontrolni laboratorij  ISO/IEC 17020, razvoj, inženiring, proizvodnja in servis.