Alba na dnevih meroslovja 2022

Digitalizacija tako ali drugače vpliva na vsa področja našega življenja, spremembe pa prinaša tudi na področju meroslovja.
Alba na dnevih meroslovja 2022

Letošnji Dan meroslovja, ki se je odvijal na Gospodarski zbornici Slovenije v Ljubljani, je bil posvečen temi Meroslovje v digitalni dobi.

Strokovnjaki z različnih področij so v svojih predavanjih osvetlili določen vidik digitalizacije v meroslovju, med njimi tudi naš tehnični vodja dr. Goran Bervar. V predavanju z naslovom Digitalizacija kalibracijskih certifikatov in certifikatov o kontroli je predstavil naš informacijski sistem ISA in sedanje stanje digitalizacije v Albi.

Dotaknil se je tudi prihodnosti digitalnega prehoda v uradnem meroslovju in izpostavil nekaj bistvenih izzivov in pričakovanj glede dokončne in uspešne digitalizacije.

Vsi predavatelji, ne glede na področje, iz katerega izhajajo, so bili enotnega mnenja, da digitalizacija ni več stvar izbire, temveč je nujna, da meroslovje ostaja v koraku s časom, ki zahteva hitrost, prilagodljivost in odzivnost celotnega gospodarstva.


Nazaj na seznam