Kako izbrati pravo merilno celico?

Izbira merilne celice je odvisna od želene stopnje natančnosti, okolja montaže (konstrukcija in material), zmogljivosti preobremenitve, vnosa obremenitve, dimenzij in enostavnosti vgradnje.
Kako izbrati pravo merilno celico?

Obstajajo različne vrste celic glede na njihovo namembnost, in sicer:

UPOGIBNE: primerne za uporabo v paletnih in platformskih tehtnicah ter manjših silosih. Na voljo so kapacitete od 5kg do 50 t.

KOMPRESIJSKE: primerne za uporabo v mostnih tehtnicah, velikih tehtalnih platformah in silosih. Na voljo so kapacitete od 500 kg do 800 t.

CELICE ZA EKSCENTRIČNO OBREMENITEV: z najširšim področjem uporabe; primerne za uporabo pri medicinskem in procesnem tehtanju. Na voljo so kapacitete od 0,3 kg do 2 t.

NATEZNE MERILNE CELICE TIPA S: uporabljajo se za meritve napetosti in kompresije, primerne so za uporabo s statičnimi ali dinamičnimi silami, kot so npr. viseči rezervoarji, žerjavne tehtnice. Na voljo so kapacitete od 25 kg do 30 t.

Za dodatna vprašanja v zvezi z izbiro ali namestitvijo tehtalnih celic so vam naši strokovnjaki z veseljem na voljo na 03 428 1800 ali na info@alba.si.


Nazaj na seznam