Brezoperaterni sistem nove generacije

Zanesljiv korak k digitalizaciji vašega tehtalnega procesa.
Brezoperaterni sistem nove generacije

Sistem za tehtanje brez operaterja BOS Alba omogoča samodejno tehtanje brez potrebe po nenehnem človeškem posredovanju ali nadzoru. BOS Alba je najbolj avtomatiziran tehtalni sistem za tehtanj vozil iz družine sistemov za tehtanje vozil ALBA.

V nadaljevanju vam bomo predstavili nekaj prednosti, ki jih za podjetje prinaša implementacija BOS Alba:

  • Avtomatizacija: BOS Alba odpravi potrebo po ročnem vnosu podatkov, zmanjšuje človeške napake in prihrani čas. Z digitalizacijo postopka tehtanja se meritve samodejno beležijo, kar izboljša natančnost in učinkovitost.
  • Podatki v realnem času: digitalizacija omogoča sistemom za tehtanje ustvarjanje podatkov v realnem času, kar zagotavlja takojšen dostop do informacij, kot so teža, čas in datum. Te podatke je mogoče uporabiti za odločanje, upravljanje zalog, nadzor kakovosti in optimizacijo procesov.
  • Integracija z drugimi sistemi: Alba BOS je mogoče integrirati z drugo programsko opremo ali sistemi za upravljanje, kot so sistemi za upravljanje zalog, logistiko ali načrtovanje virov podjetja (ERP). Ta integracija omogoča nemoten pretok podatkov in izboljšano vidljivost v različnih procesih.
  • Oddaljeno spremljanje in nadzor: Alba BOS je mogoče daljinsko spremljati in nadzorovati prek spletne ali mobilne aplikacije. Ta funkcija omogoča upraviteljem ali operaterjem dostop in upravljanje tehtanja od koder koli, s čimer izboljša prilagodljivost in zmanjša potrebo po fizični prisotnosti.
  • Sledljivost in skladnost: Digitalni sistemi lahko olajšajo sledljivost z zajemanjem in shranjevanjem ustreznih informacij, povezanih s postopkom tehtanja. Te podatke je mogoče uporabiti za izpolnjevanje regulativnih zahtev, standardov kakovosti in revizij.

V sistemu BOS Alba se največkrat uporablja mostna tehtnica, izjemoma pa se lahko uporablja tudi osna tehtnica za tehtanje vozil v gibanju. Tehtnica za tehtanje vozil je praviloma overjena in je tako primerna za uporabo pri kupoprodaji blaga. 

Količina vozil, ki ji boste tehtali, vpliva na izbiro tehtnice, organizacijo prometa na tehtnici in številu tehtnic, ki jih potrebujete. Tehtnica za tehtanje vozil je praviloma overjena (uradno potrjena, da je skladna s predpisi) in je tako primerna za uporabo pri kupoprodaji blaga.

Pri izbiri tehtnice za BOS Alba priporočamo posvet z našimi metrologi.


Nazaj na seznam