Dozator za čaje in zeliščne mešanice

V Albi vedno zavzeto prisluhnemo našim strankam in njihove težave sprejmemo kot izziv. S pozornim opazovanjem problematike doziranja zeliščnih čajev v galenskem laboratoriju nam je uspelo razviti dozirnik, ki nadomesti ročno polnjenje manjših šarž.
Dozator za čaje in zeliščne mešanice

Doziranje zeliščnih čajev ali različnih čajnih mešanic namreč predstavlja svojevrsten izziv, saj pri avtomatičnem doziranju zaradi oblike in specifične strukture posameznih zelišč pogosto prihaja do zastoja materiala v podajalniku ali pa se med doziranjem čajna mešanica razsloji, kar je z vidika kakovosti nesprejemljivo.

Naša ekipa strokovnjakov je na podlagi testiranja različnih vzorcev čajev in čajnih mešanic razvila dozirnik, pri katerem med polnjenem ne pride do razslojevanja mešanic, mešalo v zalogovniku pa omogoča enakomeren pretok. Šarže se tako polnijo hitro, enakomerno in natančno. Dodatna prednost dozirnika je brezvijačni mehanizem zalogovnika in podajalnika, ki omogoča enostavno čiščenje.

Dozirnik je primeren za doziranje različnih čajev in čajnih mešanic, kot so na primer kamilice, vrbovec, žajbelj, koprive, slezove korenine, odvajalni in urološki čaj ter čaj za želodec.

Oglejte si video predstavitev dozirnika na tej povezavi.

 Vas zanima še kaj več? Pokličite nas na 03 428 1800 ali nam pišite na info@alba.si.


Nazaj na seznam