Izberite ustrezno tehtalno opremo

Vsak proces, metoda ali aplikacija ima svoje posebnosti, ki jih je potrebno upoštevati pri izbiri primerne delovne opreme. Enako velja tudi za tehtalno opremo, ki mora biti ustrezna in uporabniku zagotoviti nemoten potek dela.
Izberite ustrezno tehtalno opremo

Kateri vidiki so ključni pri izbiri ustrezne tehtnice?

Tehtalno območje: definirajte minimalno in maksimalno kapaciteto tehtanja, ki jo potrebujete. Če nameravate uporabljati tehtnico v drugih oddelkih, upoštevajte morebitne razlike v zahtevah.

Razdelek: določite, na koliko decimalnih mest želite prikaz meritve

Posebne zahteve: razmislite, ali so v vašem delovnem procesu posebne zahteve, ki jih morate upoštevati pri nakupu tehtalne opreme.

Pripravili smo nekaj vprašanj, ki vam bodo pomagala pri definiranju posebnih zahtev:

  • Kakšne so lastnosti materiala, ki ga boste tehtali? Ali gre za občutljive vzorce? Kakšna je njihova velikost? Je tehtanec občutljiv na statično elektriko, kakšna je viskoznost materiala?
  • V kakšnem okolju boste tehtali? Gre za laboratorij, tovarno ali bo tehtnica zunaj na prostem?
  • Ali je potrebno rezultate prenesti, natisniti ali izvoziti?
  • Imate posebne zahteve pri poročanju ali označevanju, ki morajo biti skladne z ISO standardi, določbami dobre laboratorijske, proizvodne ali klinične prakse?
  • Ali mora biti tehtalna oprema odporna proti tekočinam ali vdorom tujka?
  • Potrebujete overjeno tehtnico?

Navedli smo zgolj nekaj najpogostejših dejavnikov, ki jih je potrebno upoštevati pri nakupu ustrezne tehtalne opreme. Zavedamo se, da vsako delovno okolje zahteva svojstven pristop in individualno obravnavo, za to so vam naši strokovnjaki z veseljem na voljo za vsa vaša vprašanja. Dosegljivi smo na telefonski številki 03 428 18 00 ali na e-naslovu info@alba.si.


Nazaj na seznam