Recepturni sistem

V sklopu razvoja ponujamo uporabnikom prijazne rešitve, ki so prilagojene specifičnim potrebam vsakega posameznika in omogočajo kakovostno izvajanje storitev. Predstavljamo vam novost, ki omogoča večji nadzor nad proizvodnim procesom – to je recepturni sistem.
Recepturni sistem

Kaj je recepturni sistem?

Recepturni sistem je namenjen vsem podjetjem, kjer je proizvodni proces sestavljen iz tehtanja posameznih komponent v končni produkt, pri tem pa se srečujejo s problematiko prevelikih odstopanj posamezne sestavine. Sistem zagotavlja popolno sledljivost vsake komponente skozi celoten cikel mešanja. Sestavljen je iz recepturnega terminala in nadzorne aplikacije, kateri omogočata z nastavljanjem pravic, popolno sledljivost uporabnikov sistema.


Enostavna uporaba

Recepturni terminal je zelo preprost za uporabo. Pred-definirane faze posameznega postopka vodijo uporabnika skozi celoten proces, končen produkt pa je doziran znotraj definiranih toleranc. Uporabnik preko uporabniškega imena in gesla vstopi v sistem, kjer izbere želen delovni nalog, na katerem so navedene pred-definirane faze. Sledi zaznavanje materiala s pomočjo črtne oz. QR kode, s čimer je zagotovljeno nezmotno doziranje vsake komponente. Po opravljenem doziranju sledi tiskanje nalepke s podatki o doziranju, ki spremlja material skozi nadaljnji proces.


Recepturni terminal omogoča povezavo različnih tipov naprav za doziranje, polnjenje ali tehtanje. Delo na napravah lahko poteka ročno (npr. tehta/dozira uporabnik), lahko pa se popolnoma avtomatizira, v kolikor polnilna naprava omogoča krmiljenje na daljavo.


Nadzor sistema

Nadzorna aplikacija je namenjena kreiranju in urejanju delovnih nalogov, urejanju artiklov in spreminjanju receptur. Prav tako omogoča nadzor nad uporabniki in njihovimi pravicami ter pregled statistike, za namen obdelave podatkov in poročil. Nadzorna aplikacija je lahko povezljiva z raznimi nadzornimi sistemi, ki so že implementirani v podjetju.


Prednosti recepturnega terminala

 • Povezljivost naprav za polnjenje/tehtanje/doziranje
 • Zaznava materiala preko QR kode
 • Tiskanje nalepk o potrditvi polnjenja/tehtanja/doziranja
 • Uporabniško prijazen vmesnik na zaslonu na dotik
  • Prijava uporabnika (sledljivost skozi celoten cikel)
  • Izbira in opravljanje delovnega naloga
  • Polnjenje/tehtanje/doziranje
  • Prikaz statistike in stanj naprav v živo


Želite izvedeti več?

Pokličite nas na 03 428 18 00 ali nam pišite na info@alba-ce.com, kjer vam bomo z veseljem na voljo za vsa vaša vprašanja.


Nazaj na seznam