Svetovni dan meroslovja 2021

Svetovni dan meroslovja, ki ga obeležujemo 20. maja, je za področje meroslovja pomemben dan, saj se spominjamo podpisa Metrske konvencije leta 1875 v Parizu. S tem podpisom je bil storjen korak bližje k usklajenemu in enotnejšemu delovanju na področju sistema enot po vsem svetu.
Svetovni dan meroslovja 2021

Ob letošnjem dnevu meroslovja praznujemo tudi 30 let delovanja meroslovnega sistema v Sloveniji, v katerega je že vrsto let vključeno tudi podjetje Alba. Glavna tema letošnjega dogodka, ki je tokrat potekal na daljavo, je bila povezana s situacijo, ki nas spremlja v zadnjem letu in je nosila naslov Merjenja za zdravje.

Izvajanje meritev v zdravstvu igra pomembno vlogo pri izbiri odločitev, ki so lahko življenjskega pomena, zato je izvajanje točnih in sledljivih meritev ključno. Kot izkušeno podjetje s 30-letno tradicijo se tega dobro zavedamo, zato svojim strankam s področja zdravstva zagotavljamo celovito metrološko in servisno podporo pri obvladovanju meril, ki se uporabljajo za diagnostične namene.

Naše storitve zajemajo izvajanje postopkov kalibracije, kontrole in servisa za najrazličnejša področja tehtanja, merjenja tlaka in temperature. Prav tako smo v fazi pridobivanja akreditacije za izvajanje kalibracije merilnikov pretoka kisika, ki v tem trenutku predstavljajo nepogrešljiv pripomoček pri bolnikih, ki potrebujejo preskrbo s kisikom.

Veseli nas, da lahko v tem času s svojim znanjem in kakovostno opremo pripomoremo k izvajanju natančnih meritev ter s tem prispevamo k varovanju zdravja ljudi.


Nazaj na seznam