Vodenje evidenc o embalaži

Začela je veljati nova Uredba o embalaži in odpadni embalaži, ki zavezancem narekuje vzpostavitev in vodenje evidenc o embalaži.
Vodenje evidenc o embalaži

S 24. aprilom 2021 je začela veljati nova Uredba o embalaži in odpadni embalaži, ki podjetjem nalaga skrb za embalažo, ko ta ne bo več v uporabi in bo privzela naziv odpadne embalaže.


Kdo je zavezanec za embalažnino?

Po novem so zavezanci za plačilo embalažnine oz. ravnanja z odpadno embalažo vsa podjetja in samostojni podjetniki s sedežem v Republiki Sloveniji, ki na slovenski trg uvažajo ali dajejo embalirano blago.


Vzpostavitev in vodenje evidence

Vrsto in količino embalaže, ki jo dajete na trg RS preverite tako, da določite težo embalažnega materiala (papir in karton, plastika, les, kovina, steklo, drugo) in vzpostavite svojo evidenco. Za lažje vodenje evidence točnih količin embalaže vam v podjetju Alba nudimo kakovostne in praktične tehtnice. 

Tehtnice so različnih nosilnosti in so primerne za tehtanje vseh vrst embalažnih materialov. Njihova enostavna uporaba omogoča hitro in natančno merjenje teže embalaže, s čimer se izognemo nepotrebnim dodatnim stroškom, ki bi lahko nastali zaradi nepravilnega tehtanja.


Zanimivost

 V Sloveniji letno nastane več kot 300.000 ton odpadne embalaže, vendar pa je dejanska številka kar za tretjino večja, saj je delež neprijavljene embalaže še vedno velik.


Kontaktirajte nas!

Za več informacij nas kontaktirajte na info@alba-ce.com ali pokličite na številko 03 428 18 00.


Nazaj na seznam