Merilniki pretoka v zaprtih kanalih

  • Masa toka kapljevine (1 – 1500 kg)
  • Volumen toka kapljevine (1 – 1500 L)
  • Volumski pretok kapljevine (180 – 8000 L/h)

Delovno območje preseka merilnikov pretoka znaša do DN200, kjer se kot kalibracijski medij uporablja voda. Pretečena vrednost toka mase in volumna kapljevine se meri po internem postopku v skladu s standardom ISO 4185. Volumski pretok kapljevine se določa po primerjalni metodi, z zaporedno vezanim referenčnim merilnikom.


Merilniki pretoka v odprtih kanalih

  • Merilniki pretoka v odprtih kanalih (1,8 – 45 m³)

Kalibracija volumskih merilnikov toka kapljevine, ki merijo hitrost toka z Dopplerjevo metodo, se izvaja po primerjalni metodi z referenčnim merilnikom toka. Meritev poteka v odprtem kanalu preseka DN382, kot kalibracijski medij pa se uporablja voda.


Merilniki pretoka plina (kisik)

Območje merjenja zajema področje od 0,00 do 1,00 nL/min, kot medij pa se uporablja čisti kisik, pri okoliškem tlaku in temperaturi približno 20 °C. Metoda je primerjalna in temelji na internem kalibracijskem postopku. Merilniki se umerjajo v omejenih, stabilnih pogojih okolja. Naša najboljša merilna zmogljivost dosega vrednosti od 0,0055 nL/min pri nižjih pretokih do 0,0100 nL/min pri višjih pretokih.


Dodatne informacije smo za vas zbrali še v članku na povezavi kalibracije-merilnikov-pretoka-volumetricnih-posod.Več informacij

Kontaktirajte nas na +386 (0)3 428 18 00, pišite na info@alba.si ali izpolnite spodnji obrazec.

Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Polja označena z * so obvezna!


Alba d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.