Digitalizacija kontrole predpakiranih izdelkov

Ali veste, da morate imeti navodila za kontrolo nazivne količine predpakiranih izdelkov? Da morate voditi dokumentacijo o količinski kontroli predpakiranih izdelkov in v primeru hibnih izdelkov/šarže definirati korektivne ukrepe? Želite digitalizirati kontrolo?
Digitalizacija kontrole predpakiranih izdelkov

Predpakirani izdelek je sestavljen iz izdelka in posamezne embalaže, v katero je le-ta vnaprej pakiran, ko kupec ni navzoč. Nazivna količina vsebine predpakiranega izdelka je masa ali prostornina, ki je označena na embalaži, to je količina izdelka, ki naj bi jo predpakirani izdelek vseboval.  Količina, ki je označena na embalaži, pa ima neko vnaprej določeno vrednost, ki je ni mogoče spremeniti, ne da bi embalažo poškodovali ali odprli. Dejanska vsebina predpakiranega izdelka je količina, ki ga le-ta resnično vsebuje.

Določbe pravilnika o količinah predpakiranih izdelkov veljajo za vse predpakirane izdelke, katerih nazivne količine so v razponu vrednosti od 5 gramov oz. mililitrov do največ 10 kilogramov oz. litrov, kar zajema skoraj vse izdelke na maloprodajnem trgu.


Želite optimizirati proces kontrole?

Sistem za kontrolo predpakiranih izdelkov je namenjen vsem, ki želijo digitalizirati in avtomatizirati kontrolo. Sistem je usklajen s Pravilnikom o količinah predpakiranih izdelkov (Ur. l. RS št. 110/02 in 89/08) in je primeren tako za butične polnilnice kot industrijske polnilne linije.


Sistem za kontrolo, ki bo rasel z vami


Sistem za kontrolo predpakiranih izdelkov je na voljo v osnovni in industrijski različici in je zasnovan tako, da omogoča hitro in enostavno nadgradnjo iz osnovne v industrijsko različico ter tako raste skupaj z obsegom vaše proizvodnje.

Osnovna izvedba je primerna za butične proizvodnje in manjše polnilne linije (npr. craft pivovarne,  butične proizvodnje kozmetike, živil) – tehtalno mesto – NAT tehtnica je povezana v sistem, tehtanje izvaja operater, zatehte se avtomatsko beležijo in statistično obdelajo.  Manjša podjetja, ki želijo optimizirati resurse in poenostaviti procese.

Industrijsko izvedbo uporabljajo številne mlekarne, pekarne in polnilnice pijač. V sistem za kontrolo je povezana kontrolna tehtnica na koncu polnilne linije,  kar omogoča pregled vseh podatkov tehtanj v eni aplikaciji. Sistem sproti računa in opozarja na odstopanja, ki so prikazana grafično in številčno (tabela meritev, povprečje, graf itd.). Sistem omogoča obveščanje za vsa zaznana odstopanja in izpad postaj (povezave med lokalno in glavno bazo) preko e-pošte.


Kdo je odgovoren za kontrolo?


Odgovornost za izpolnjevanje zahtev pravilnika nosi tisti, ki izdelke pakira, ali uvoznik. Tehtnice, ki jih uporabljate pri kontroli, morajo biti overjene. Pri izbiri tehtnice bodite pozorni tudi na ustrezen razdelek, razred točnosti, območje merjenja, primernost glede na vrsto izdelka. če potrebujete pomoč pri izbiri tehtnice, vam bomo z veseljem svetovali. Pokličite nas na 034281800 ali nam pišite na info@alba-ce.com.
Nazaj na seznam